Kezdőlap
Bio
Pictures
Tagok
Email
Biográfia...
Biográfia

A Harkány Big Band 1998-ban alakult harkányi és pécsi zenészekből. A zenekarnak jelenleg 18 tagja van (5 szaxofon, 5 trombita, 4 harsona és 4 fős ritmus szekció).

Művészeti vezető: Nagy Gyula(szaxofon).

Big Band formációnk főleg jazz standardokat játszik, de műsorunkban szerepelnek örökzöldek és világhírű melódiák is. Repertoárunkat folyamatosan bővítjük.

A Harkány Big Band rendszeres fellépője Harkány város rendezvényeinek, de számos külföldi szerepléssel is népszerűsítettük a big band zenét.

Kétévente minősítő versenyen veszünk részt, amelyet a Magyar Jazz Szövetség rendez, és ahol a zsűriben neves jazz zenészek, szakértők foglalnak helyet. Minősítésünk a következő eredményekkel zárult: 2004-ben és 2006-ban A kategóriában ezüst minősítést szereztünk, míg 2008-ban sikerült elnyernünk az arany fokozatot,amely a legjobb minősítésnek számít.

Közös projectjeink is vannak neves zenészekkel. Egyikük Muck Ferenc, nemzetközileg is elismert szaxofonos, akivel több alkalommal sikerült koncertet szerveznünk. Bagi Dániel pécsi zeneszerző műveit pedig évek óta játsszuk, a tavalyi évben nagysikerű koncertet adtunk vele Pécsett.

Jelenleg új műsorunkat próbáljuk Sudár Anita pécsi énekesnővel.

Célunk a big band zene népszerűsítése és színvonalas, szórakoztató koncertek adása.